In het voorjaar van 2009 is de Vereniging VCJC omgezet in een Stichting

De Stichting beoogt met deze website het erfgoed van de VCJC te bewaren en beschikbaar te stellen. U vindt nu alleen recente historie van De Hertekolk, de Gudsekop en van de activiteiten die resteren van de eens zo bloeiende vereniging.

Er is nog veel documentatie beschikbaar uit archieven van de Vereniging VCJC en de Stichting Kamp en Reiswerk VCJC. Deze beschikbare gegevens van de VCJC zijn gedocumenteerd door het historisch archief.

Nu, zo'n 50-70 jaar na de bloei van de Vereniging komen bij oud-leden of bij hun erfgenamen zaken boven water, zoals foto's, liederenbundels, liturgie, kampinsignes enz. Wat moet je er mee? Het heeft emotionele waarde voor de eigenaren en zij zoeken een goede bestemming daarvoor. Indien u nog beschikt over documentatie en u wilt deze toe (laten) voegen aan de beschikbare documentatie, neem dan contact op met de beheerder van deze site. Hij zal desgewenst uw documentatie scannen en u kunt beslissen of u het origineel of de scan aan de documentatie laat toevoegen.

Soms komt er wat tevoorschijn dat we niet thuis kunnen brengen. U kunt ons helpen met het aangeven van uw ideeŽn over de herkomst. Klik op deze link voor de afbeeldingen waar we een verklaring voor zoeken.